„A însemnat emoția indescriptibilă a prezenței la evenimentul de lansare, unde mi-am cufundat fața între paginile volumului ca să-i simt mirosul, mi-am cunoscut familia Adenium, mi-am întâlnit cei dintâi cititori și am semnat pe prima filă a cărții mele. Reverență, Adenium!”


Adriana Noxi Rotaru (n. 1975) este absolventă a Colegiului Universitar de Institutori „Petre Andrei” din Iași, învățătoare la Școala Gimnazială Măgureni, județul Brăila. Romanul e‑xilul colecționarei de fluturi este volumul câștigător al Concursului de Debut organizat de Editura Adenium în anul 2014 (secțiunea Proză).

 

Despre „Adenium Start”

În vara anului 2014, vocea în andante a lui Gabriel Cheșcu, redactor-șef la Editura Adenium, mă anunța că sunt câștigătoarea concursului de debut „Adenium Start” cu volumul e-xilul colecționarei de fluturi. Primeam vestea în timpul unei călătorii și bucuria trecută imediat în chiote, exclamații și sărituri a molipsit pe toată lumea din autocar, deși nimeni nu-i știa cauza. Două lucruri esențiale a însemnat câștigarea acestui concurs pentru mine. În primul rând, confirmarea care, nesosind acum, ar fi însemnat renunțarea mea definitivă la scris… Aveam un pariu cu mine însămi. Apoi a însemnat emoția indescriptibilă a prezenței la evenimentul de lansare, unde mi-am cufundat fața între paginile volumului ca să-i simt mirosul, mi-am cunoscut familia Adenium, mi-am întâlnit cei dintâi cititori și am semnat pe prima filă a cărții mele. Reverență, Adenium!