„Nu regret decât că nu voi mai trăi astfel de momente, căci debutul e unul singur. Pentru asta îi voi fi mereu recunoscătoare editurii și întregii echipe care s-a ocupat de acest volum”


Ioana Duță (n. 1988) a terminat Facultatea de Litere din cadrul Universității de Vest din Timișoara, secția română‑engleză și un masterat de comunicare interculturală la aceeași universitate. În prezent, urmează studii doctorale la École des Hautes Études en Sciences Sociales, Paris. A publicat în mai multe reviste literare (Orizont, Tiuk!, Forum Studențesc, subcultura, Timpul), precum și în câteva antologii, cum ar fi Prietenii despre care nu mai știi nimic, Student Creation sau Ziua cea mai lungă.

 

Despre Adenium Start

M-am bucurat tare când am dat peste anunțul concursului. De mult pregăteam manuscrisul, dar pur și simplu nu aveam curaj să îl arăt. Nimic nu putea fi mai ușor și mai puțin dureros. Dureros… vorba vine. De fapt, totul s-a încheiat cu o bucurie enormă. Momentul când am fost sunată să fiu anunțată că am câștigat a fost cel mai amuzant: nu am știut cum să reacționez, nici nu am sărit în sus de bucurie, nici nu am zâmbit măcar, pentru că nu pricepusem: cum, ce, eu? De fapt, e o ofertă la electrocasnice și am câștigat ceva pentru care trebuie într-un fel sau altul să dau bani. O șmecherie. Nu. E poezie. A mea. Nu regret decât că nu voi mai trăi astfel de momente, căci debutul e unul singur. Pentru asta îi voi fi mereu recunoscătoare editurii și întregii echipe care s-a ocupat de acest volum. Tot ce a urmat a fost ca o nebuloasă pentru mine: editare, grafică, bilete de avion, lansare de carte, lumini, muzică, multe, multe zâmbete și clipa în care m-am deplasat de pe un scaun pe altul, de pe scaunul cititorului pe cel al autorului.