„Am fost surprinsă, fericită, mândră, recunoscătoare, fiindcă, în fond, munca mea de atâția ani avea să vadă lumina tiparului, să se nască în lume”


Simona Ardelean s-a născut în 27 august 1981, în Șimleul Silvaniei, Sălaj. A urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în 2004. Și-a continuat studiile cu un master de Istoria imaginilor – istoria ideilor, urmat de un doctorat în literatură comparată în cadrul aceleiași instituții. În timpul studiilor doctorale a beneficiat timp de patru luni de o bursă de cercetare Erasmus (Bologna, 2010). A participat la diverse cursuri de formare în afara țării (Cork, 2009; Graz, 2012) și a coordonat un proiect Comenius Multilateral (2011-2013), în liceul în care lucrează în prezent ca profesor. Publică lunar o cronică cinematografică în revista culturală Caiete Silvane și este autorul a numeroase articole de specialitate și recenzii publicate în aceeași revistă, dar și în Caietele Echinox, Discobolul, Europe’s Times and Unknown Waters și în volume colective.

 

Despre Adenium Start

Într-una din zilele de vacanță, lipsite de tumult prin definiție, am primit vestea că am câștigat concursul de debut al Editurii Adenium, secțiunea Eseu. Am fost surprinsă, fericită, mândră, recunoscătoare, fiindcă, în fond, munca mea de atâția ani avea să vadă lumina tiparului, să se nască în lume. Până la lansare am avut prilejul să cunosc – mai întâi telefonic și apoi față în față – oameni grozavi, calzi, care lucrează cu multă dăruire. Au organizat cum nu se poate mai frumos lansarea chiar la Târgul Gaudeamus. Le doresc curaj și inspirație celor care se vor înscrie în competiție. Merită.